naturisti

Sanatate naturala – Sport. Fitness. Outdoor.

Sucul de sfecla rosie

Sfecla roşie, superaliment nutritiv

Scrie un comentariu

Despre calităţile sfeclei roşii s-a tot scris de ceva vreme. Ştim că este un ajutor de nădejde în special în timpul sezonului rece. De asemenea, mai ştim că sfecla este campioană în lupta cu cancerul, că este un important remediu împotriva hipertensiunii şi că îmbunătăţeşte funcţia de detoxifiere a ficatului. Însă ceea ce nu prea ştim despre această legumă miraculoasă este că reprezintă un ajutor extraordinar pentru sănătatea copiilor, încă din timpul vieţii intrauterine. Sfecla roşie are avantajul de a fi printre puţinele alimente medicament pentru femeile însărcinate, iar substanţele sale active protejează fetusul de posibilele mutaţii din pântecele mamei.

În medicina naturistă sflecla este o adevărată legendă pentru proprietăţile sale vindecătoare în bolile sângelui, în cele tumorale sau ale ficatului, iar aceste atribute sunt bine cunoscute încă de acum 150 de ani, când întemeietorii terapiei naturale moderne au readus la lumină primele leacuri tradiţionale.

Sfecla rosie este binecunoscuta pentru beneficiile saleBogată în vitaminele A, B, C, E, K, minerale şi fibre, sfecla roşie este consumată fiartă ori sub formă unui suc sau salată. Are un gust uşor dulceag şi o culoare încântătoare şi atrage după sine un lung şir de beneficii.

Pe lângă cancer, boli hepatice sau cardiovasculare sfecla îşi mai aduce aportul în combaterea simptomelor şi în cazul anemiei, o afecţiune în care această legumă poate să constituie un real ajutor.

Datorită conţinutului ridicat de fier pe care sfecla îl deţine, prin consumul regulat reuşeşte să îmbunătăţească o stare precară a organismului, în momentul în care aceasta a fost instalată.

Consumul unui pahar cu suc din sfecla roşie ajută foarte mult la reducerea presiunii sanguine, având un aport în cazul persoanele care suferă de hipertensiune. Influenţa dată de această cantitate de suc este menţinută pentru aproape 24 ore.

Într-adevăr, în stare crudă aceasta nu are un gust tocmai plăcut, însă fiartă devine mai uşor suportabilă însă cu riscul de a pierde o parte importantă din calităţile terapeutice. Totodată ajută mult şi suplimentele nutritive care conţin sfeclă roşie.

Datorită faptului că aflată în stare crudă deţine substanţe extrem de puternice, acest lucru impune ca în cazul unui tratament să se respecte întocmai dozele indicate.

Sănătoasă şi benefică pentru organism, consumul sfeclei roşii este indicat astfel la orice vârstă, atât în rândul copiilor, cât şi în cazul adulţilor sau a persoanelor mai în vârstă.

Reclame

Autor: naturisti

Blogul magazinului online naturisti.ro Informații de interes din zona medicală, a unui stil de viață sănătos, despre remedii gemoterapice, suplimente nutritive, cosmetice naturale, fitness și alte cele care au legatură cu sănătatea.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s