naturisti

Sanatate naturala – Sport. Fitness. Outdoor.

Tratamente naturiste pentru dermatita atopica

Care este cel mai bun tratament naturist pentru Dermatita Atopică?

Scrie un comentariu

A trăi cu o astfel de afecțiune cronică, precum dermatita atopică poate fi o experiență frustrantă pentru pacienți. 60% din cazuri apar înainte de primul an de viață, iar până la 85% dintre cazuri debutează până la vârsta de 5 ani.  În momentul de față se apreciază că 10 – 20% dintre copii și 1 – 3 % dintre adulți suferă de dermatită atopică, iar prevalența bolii este în continuă creștere mai ales în țările dezvoltate.

Dermatita atopică – cauze

Dermatita atopică este considerată o afecțiune multifactorială, a cărei expresie clinică depinde de:

 • predispoziție ereditară (70 % dintre pacienți au un istoric familial de atopie)
 • bariera cutanata alterată funcțional (datorită unor tulburări ale metabolismului lipidic epidermic)
 • anomalii imunologice
 • factori neuroendocrini
 • o serie de factori declanșatori sau agravanți ai leziunilor cutanate

Dintre factorii care pot cauza dermatita atopică, cel mai frecvent sunt incriminați:

 • factori alimentari – lapte de vacă, ouă, alune, arahide, soia, grâu, pește, fructe de mare
 • aeroalergeni – acarienii din praful de casă
 • agenți infecțioși – Staphylococcus aureus, Pytirosporum ovale
 • factori de contact – agenți de curățare ce conțin alcool, substanțe care usucă pielea (astringente), parfumuri, detergenți și săpunuri dure
 • îmbrăcăminte strâmtă și abrazivă din lână sau materiale sintetice
 • factori fizici – temperaturi extreme
 • stresul emoțional

Dermatita atopică – tratament

Tratamentul dermatitei atopice cuprinde evitarea factorilor declanșatori ai leziunilor, controlarea pruritului, suprimarea inflamației, refacerea barierei cutanate și înlăturarea anxietății. Principalele componente ale terapiei în dermatita atopică sunt: emolientele, dermatocorticoizii, inhibitorii de calcineurină.

Mijloacele sistemice de tratament includ agenți imunomodulatori, corticoterapia sistemică, antihistaminicele, fototerapia și sunt folosite în cazuri atent selectate de dermatită atopică (severe, refractare la tratamente topice, etc). Se recomandă apelarea la un dermatolog în următoarele situații : dermatită atopică moderată sau severă, răspuns slab la corticoizi topici de potență moderată, forme persistente de boală, cazuri cu exacerbări frecvente, complicații ce necesită spitalizarea și toate situațiile ce necesită instituirea unei terapii sistemice.

În cazurile severe, cu erupţii, medicii dermatologi recomandă cremele şi unguentele pe bază de corticoizi, care ajută la tratarea leziunilor. După tratarea acestora, este indicată folosirea regulată de creme emoliente care refac şi menţin hidratarea pielii foarte uscate, dar la fel de eficiente sunt şi aceste sfaturi:

 • Alegeţi duşul în locul băilor în cadă. Nu folosiţi apă foarte fierbinte, pentru că aceasta va dezechilibra nivelul lipidic al pielii.
 • Nu abuzaţi de gelurile de duş sau săpunurile parfumate pentru că acestea pot usca excesiv pielea.
 • Purtaţi haine din material naturale, care lasă pielea să respire.
 • Temperatura din cameră nu ar trebui să depăşească 25 de grade.

Cum tratăm dermatita atopică cu produse naturiste?

Tratamente naturiste pentru dermatita atopica

Avem două recomandări, pe care le-au ales deja mulți dintre clienții noștri care se confruntă cu astfel de probleme și anume:

Tratament naturist – Dermatită atopică (pachet)

În dermatita atopică, cu o componentă inflamatorie im­por­tantă, combinaţia de elecţie este Extract din muguri de Coacăz negru ‑ Ribes nigrum MG=D1, 35‑40 pic dimineaţa, cu Extract din muguri de Nuc ‑ Juglans regia MG=D1 35‑40 pic la prânz şi Extract din mlădiţe de Cedru ‑ Cedrus libani mg=D1 , 35‑40 pic seara.

AUR DERM CREMA – MIMOZA, SMIRNA SI PROPOLIS – 30 ML

Produs natural obținut după o rețetă originală de către specialiști (farmaciști, medici, biologi), pe bază de extracte mimoza tenuiflora, smirna și propolis recomandat ca adjuvant în arsuri de gradul II și III (inclusiv celor datorate iradierii și cobalto-terapiei), alergii, psoriazis, zona zoster, suprimă rapid durerea, cicatrizează fără urme, dermatoze de orice fel, acnee, pete, ciuperci, herpes, tonic capilar.

Extractul de Mimoza tenuifloră a fost dovedit ( prin studii clinice în SUA și Mexic ) ca fiind deosebit de eficient în vindecarea unor forme ușoare de cancer de piele sau vindecarea după radiații (solare, cobalto-terapie,etc).

Cu un tratament intens, riguros și sub supravegherea medicului, folosirea cremei AUR DERM duce la ținerea sub control și chiar la vindecarea în anumite cazuri a psoriazisului.

Sperăm ca aceste informații să vă fie de folos!

Sursă articol: www.csid.ro, www.cdt-babes.ro

Reclame

Autor: naturisti

Blogul magazinului online naturisti.ro Informații de interes din zona medicală, a unui stil de viață sănătos, despre remedii gemoterapice, suplimente nutritive, cosmetice naturale, fitness și alte cele care au legatură cu sănătatea.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s