naturisti

Sanatate naturala – Sport. Fitness. Outdoor.

Răcelile – Cauze, Manifestări, Soluții naturale

Scrie un comentariu

CE SE ÎNTÂMPLĂ CÂND RĂCIM?

Răcelile sunt evenimente familiare nouă: cu toţii am avut parte de ele, unii mai des, alţii mai rar, după cât de ,,puternică” ne este imunitatea. Ne doare o ureche, ne doare gâtul şi este roşu, tuşim, ne curge nasul, poate apare şi febra…acestea sunt câteva modalităţi prin care organismul nostru reacţionează la contactul cu diferiţi agenţi patogeni, în principal bacterii sau viruşi.

CÂND SE INSTALEAZĂ BOALA?
– dacă „purtătorii de boală” (bacterii, viruşi, fungi) sunt puternici (în termeni medicali, virulenţi)
– dacă organismul este slăbit de un stil de viaţă dezorganizat
– în perioade când suntem extenuaţi
– dacă avem boli cronice pe care nu le gestionăm corect
– când suntem la vârste extreme (nou-născuţi/sugari sau vârstnici)
– în ceea ce priveşte odihna sau alimentaţia sau starea noastră emoţională poate fi perturbată, iar în acel moment organismul nu mai funcţionează armonios şi eficient.

SĂ ACŢIONĂM PE CAUZA RĂCELII, NU PE MANIFESTĂRILE EI

Atunci când răcim în corpul nostru se dă o bătălie între agenţii patogeni şi celulele din organism capabile să lupte cu boala – acestea alcătuiesc sistemul imun.
Este o luptă complexă care generează manifestări cum sunt: febră, mucus (ne curge nasul sau tuşim şi expectorăm), dureri musculare etc.
De multe ori aceste manifestări ne ajută şi nu trebuie să le combatem agresiv:
– Febra ajută celulele-soldaţi ai organismului să fie mai eficiente şi „arde” deşeurile şi toxinele care rezultă.
–  Tusea poate înseamna că sunt secreţii care trebuiesc eliminate din sistemul respirator, sau că există acolo ceva care întreţine tusea şi care trebuie rezolvat înainte de a inhiba tusea cu medicamente.
Dacă vrem să fim eficienţi în confruntarea cu răceala, este indicat să identificăm cauzele care slăbesc organismul.

Iată și noile pachete de la Plantextrakt, special create pentru combaterea răcelii prin cele mai naturale metode, atât pentru adulți, cât și pentru copii:

 IMUNITATEA

Imunitatea noastră se formează treptat, începând de la naştere şi se consolidează după fiecare astfel de ,,luptă” din care organismul câştigă experienţă şi noi anticorpi.
Căile prin care putem ajuta organismul şi întări imunitatea sunt în principal: stilul de viaţă echilibrat, privind alimentaţia, odihna, controlul gândurilor şi emoţiilor; curele de întărire imunitară cu ajutorul produselor naturale (în principal primăvara şi toamna); curăţarea periodică a toxinelor acumulate – detoxifieri periodice, îndeosebi după boli mai grave sau îndelungate, sau după o anumită vârstă; susţinerea în momentul bolii (prin produse care ameliorează inflamaţia, ajută la eliminarea mucusului, cicatrizează mucoasa respiratorie distrusă de germenii patogeni, ajută la eliminarea toxinelor).

SUCUL DE ECHINACEA PURPUREA – EFICIENŢĂ DOVEDITĂ

Există mai multe specii de Echinacea, dintre care doar 3 sunt medicinale, iar dintre acestea doar Echinacea purpurea conţine 4 clase de compuşi cu acţiune imunostimulatoare.
Metoda optimă de fabricaţie, ce asigură extragerea celor 4 clase de compuşi activi, este prelucrarea plantei proaspete ca suc, obţinut prin presare la rece.
Preparatele cu suc de Echinacea – Imunogrip şi Imunorezistan de la Plantextrakt au fost concepute pentru întărirea imunitară.

INTERVENŢIE EFICIENTĂ DE LA PRIMELE SEMNE DE RĂCEALĂ ŞI GRIPĂ

GAMA IMUNOREZISTAN PRODUSE NATURALE CU SUC DE ECHINACEA PURPUREA

Imunorezistan forte şi Imunorezistan junior reduc intensitatea simptomelor de la debutul răcelii şi gripei (dureri musculare şi articulare, cefalee asociată cu dureri ale globilor oculari, etc), are efect tonic general, antiastenic. Imunorezistan forte conţine extracte de: Echinacea purpurea (sucul plantei proaspete), Eupatorium
perfoliatum, Umckloabo (Pelargonium sidoides), Eleutherococcus senticosus (Ginseng siberian). Se administrează adulţilor şi copiilor peste 7 ani: câte 2 ml de 3 ori pe zi, în puţină apă.
Imunorezistan junior, formula pentru copii, conţine suc de Echinacea purpurea, extracte de Eupatorium perfoliatum, Umckloabo şi două preparate cu aport de vitamina C naturală şi acţiune antiinflamatoare şi antiastenică: extract gemoterapic din muguri de Coacăz negru şi sirop din fructe proaspete de Măceş.

Se administrează în funcţie de vârstă: 1 – 2 ani: 3 ml de 2 ori pe zi; 2 – 4 ani: 3 ml de 3 ori pe zi ; 5– 7 ani: 5 ml de 3 ori pe zi; peste 7 ani: 5 ml de 5 ori pe zi sau Imunorezistan forte.

Reguli la administrare
În prima zi se recomandă un număr dublu de administrări. Îmbunătăţirea stării generale poate apare din prima zi de administrare. Se continuă administrarea şi după îmbunătăţirea stării generale, timp de încă 3 – 4 zile.

TUSEA, SIMPTOMUL DERANJANT

POLYGEMMA 3 – TUSE, AMELIORAREA TUSEI (SEACĂ SAU PRODUCTIVĂ) Adulţi şi copii peste 2 ani

Combinaţie de extracte gemoterapice din muguri de Carpen, Călin şi mlădiţe de Caprifoi negru. Stimulează organismul pentru eliminarea toxinelor de la nivelul căilor respiratorii; Ajută la reglarea tonusului bronşic; Reduce spasmul şi inflamaţia, cicatrizează mucoasele de la nivel respirator; Efect antialergic, acţiune de calmare a tusei şi de liniştire generală.
Mod de administrare: adulţi şi copii peste 7 ani: 2 ml de 3 ori pe zi, diluaţi în puţină apă, înainte de mese cu aproximativ 20 de minute; pentru copiii între 2 şi 7 ani doza
se reduce la jumătate. În cazuri acute se poate administra de 4-5 ori pe zi în primele 2-3 zile, apoi se continuă cu doza standard cel puţin 5-7 zile. În cazuri cronice sau recidivante se recomandă o
cură de o lună de zile.

 

Sursă articol: plantextrakt.ro

Autor: naturisti

Blogul magazinului online naturisti.ro Informații de interes din zona medicală, a unui stil de viață sănătos, despre remedii gemoterapice, suplimente nutritive, cosmetice naturale, fitness și alte cele care au legatură cu sănătatea.

Lasă un comentariu