naturisti

Sanatate naturala – Sport. Fitness. Outdoor.

frigul ne poate ajuta sa pierdem in greutate

Frigul contribuie la pierderea în greutate

Scrie un comentariu

Noile cercetări relevă faptul că frigul vă poate ajuta să pierdeți în greutate.

Oamenii de știință canadieni au descoperit că temperaturile scăzute activează rezervele de grăsime maro în organism, care, la rîndul său, arde caloriile.

Potrivit specialiştilor, în corpul uman există două tipuri de grăsime: una albă şi alta maronie, cu funcţii total diferite.

Mai precis, în timp ce grăsimea albă se depune şi, în exces, este nocivă pentru organism, cea maro are drept principal rol favorizarea arderilor în corp, fie pentru a ţine de cald (în cazul nou-născuţilor, care au o cantitate mai mare de grăsime maro decât adulţii), fie pentru a ne scăpa de excesul de calorii aduse prin alimentaţie.

frigul ne poate ajuta sa pierdem in greutateNu se cunoaşte dacă este posibil de mărit rezervele de grăsime maro din organism.

Cu toate acestea, cercetătorii au decis să se concentreze pe problema activării grăsimii maro pentru ca ea să ardă grăsimile dăunătoare. Şi se pare că au găsit răspunsul: soluția este frigul.

În noul experiment al cercetătorilor din Quebec, Canada, s-a constatat că, atunci cînd indivizii sănătoşi au fost expuși la frig, viteza de circulație a grăsimii maro a crescut.

Pentru experiment endocrinologul Andre C. Carpentier a ales şase bărbaţi tineri sănătoşi, dintre care unii au avut greutate normală, unii au fost supraponderali şi alții obezi.

Cercetătorii au măsurat cantitatea de grăsime maro la bărbati, iar apoi le-au pus costume reci.

Ei au coborît temperatura pînă cînd temperatura pielii participanţilor a ajuns la 3,8 grade Celsius, dar temperatura internă a rămas aceeaşi.

În timpul expunerii la frig participanţii au început să tremure uşor.

Cercetătorii au descoperit că odată ce bărbații se răceau se activa grăsimea maro şi ardea caloriile. După cum s-a dovedit, aceşti oameni au fost capabili de a arde aproximativ 250 de calorii suplimentare timp de 3 ore. E de 1,8 ori mai multe calorii decît dacă s-ar fi odihnit.

Cercetătorii spun ca sînt necesare studii suplimentare pentru a înțelege modul în care frigul afectează pierderea în greutate, dar ei nu recomandă în mod deliberat răcirea, în scopul de a pierde în greutate, deoarece încă nu sunt cunoscute consecințele pe termen lung.

Sursă articol: ecology.md

Reclame

Autor: naturisti

Blogul magazinului online naturisti.ro Informații de interes din zona medicală, a unui stil de viață sănătos, despre remedii gemoterapice, suplimente nutritive, cosmetice naturale, fitness și alte cele care au legatură cu sănătatea.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s